Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram sanayağ yahut tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2, 5 – 3 su bardağı un
Şerbeti için ;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4- 5 damla limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2,5 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su bir tencereye alınarak karıştırılır.
- Kaynayınca 4- 5 damla limon suyu ek edilerek 10 dk kaynatılır. Ve soğumaya bırakılır.
- 1 yumurta, oda ısısında yahut eritilmiş 125 gram sanayağ, 1er çay bardağı pudra şekeri, irmik, sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
- Üzerine kabartma tozu, vanilya ek edilir.
- 2, 5 – 3 su bardağı un azar azar ek edilerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak elde yuvarlanır.
- Yaklaşık 30 adet tatlı çıkıyor.
- Tatlıların ortasına fındık bastırılarak konulur.
- 180 derecede düzgünce kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak tatlıya soğuk şerbet verilerek şerbeti çekmesi beklenir.Afiyet olsun :).
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






