Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram sanayağ yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 – 3 su bardağı un

Şerbeti için ;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4- 5 damla limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2,5 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su bir tencereye alınarak karıştırılır.
  2. Kaynayınca 4- 5 damla limon suyu ek edilerek 10 dk kaynatılır. Ve soğumaya bırakılır.
  3. 1 yumurta, oda ısısında yahut eritilmiş 125 gram sanayağ, 1er çay bardağı pudra şekeri, irmik, sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
  4. Üzerine kabartma tozu, vanilya ek edilir.
  5. 2, 5 – 3 su bardağı un azar azar ek edilerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
  6. Ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak elde yuvarlanır.
  7. Yaklaşık 30 adet tatlı çıkıyor.
  8. Tatlıların ortasına fındık bastırılarak konulur.
  9. 180 derecede düzgünce kızarana kadar pişirilir.
  10. Sıcak tatlıya soğuk şerbet verilerek şerbeti çekmesi beklenir.Afiyet olsun :).

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Lor Köftesi (Havuç, Kabak, Taze Soğan)
Yulaflı Çikolatalı Yuvarlak Toplar
Tavuklu Special Pilav
Mantı
Patlıcan Sarma
Beybi Patates Çanakları
Hdabla | © 2025 |