Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 2 çay bardağı irmik
- 2 yumurta (birine sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra un hariç bütün gereçleri bir kabın içerisine alalım, yumurtadan birtanesinin sarısını üzeri için ayıralım güzelce karıştıralım .
- Yavaş yavaş unu ek edelim yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonrasında ceviz büyüklüğünde modüller alarak elimizde yuvarlayalım .
- Ardından üzerine yavaşça bastırarak uç kısımlarını sivrileştirelim ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim ve üzerini çatal yardımıyla çizerek form verelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında alt üst ayarda pişirelim.
- Güzelce kızarmış olan şekerparelerimizi piştikten sonra soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım .
- 1- 2 saat dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

