Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısını ayır)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 pk vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbetimizi hazırlamakla başlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Hamurun bütün gereçlerini bi kaba ekleyip güzelce yoğuralım ele yapışmayan bi hamur elde edeceğiz.
  3. Hazırladığımız hamuru istediniz nazaran şekillendirelim daha sonra altını yağlamadan fırın kabına alalım.
  4. Sonra üstüne yumurta sarısı sürelim ve çatalın ucuyla şekillendirelim (isteğe bağlı) ve 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırına koyalım ortalama 30 -35 dakika pişirelim.
  5. Fırından çıkan şekerparemizin birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbetimizi dökelim tatlıyı buzdolabında bekletelim, güzelce şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanak Yemeği
Magnolia
Tavuk Baget Haşlama
Çıtır Mantar (Kaşarlı)
Lor Peynir Dolgulu Biber Kızartması
Taze Fasulyeli Erişte Makarna
Hdabla | © 2025 |