Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet margarin oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta 1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-5 su bardağı un kontrollü
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Toz fıstık
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için su şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon ek edilir.
- 15 dk daha orta ateşte kaynatılıp altı kapatılır.
- Un hariç tüm materyaller yoğurma kabında krem haline gelinceye kadar karıştırılır akabinde un azar azar ek edilerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- Görseldeki üzere biçim verilip borcama dizilir üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizgiler verilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir fırından çıkan şekerpareler birinci sıcaklığından sora ılık şerbeti dökülür dinlenmeye bırakılır.
- Şerbeti çekilen tatlının üzerine fıstık serpilir yemeye hazır deneyeceklere. Afiyetolsun☺️.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












