Şehzade Kebabı

Şehzade Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı et
  • 3 adet irice uzunluk kuru soğan
  • 3 adet irice patlıcan
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biberi
  • 6-7 diş sarımsak
  • 300 ml kaynar su
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Acı pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

Sebzeleri tavada kızartmak için;

  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ

Süsleme için;

  • Domates ve biber

Şehzade Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etimizi kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencerede suyunu salana kadar kavuralım.
  2. Üzerine yarım su bardağı sıcak su ek edip kapağını kapatalım ,etler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  3. Patlıcan ve patatesleri iri küpler halinde doğrayıp kızartalım, havlu kağıt üzerine alalım ,yağını süzsün.
  4. Geniş bir tavaya sıvı yağ alalım küp küp doğradığımız kapya biber,yeşil biber,soğan ve sarımsağı kavuralım.
  5. Baharatları ekleyip karıştıralım.
  6. Etimiz piştikten sonra süzüp sebzelerin üzerine ekleyip güzelce karıştıralım.
  7. 5 dakika daha kavurup ocağı kapatalım.
  8. Sos için tavaya sıvı yağ ve salçayı alıp kavuralım.
  9. Tuz ve karabiber ekleyelim son olarak sıcak su ek edip kaynamaya bırakalım.
  10. Patates ve patlıcanı tepsinin tabanına karışık biçimde yayalım.
  11. Sebzeli etimizi kızarmış sebzelerin üzerine eşit halde yayalım.
  12. Tavadaki sosu üzerine gezdirelim.
  13. Alt üst ayarda 210 derecelik fırında 20-30 dakika denetimli biçimde hafif üzeri kızarana kadar pişirip servis edelim. Afiyet olsun🥰.

Şehzade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Köfte
Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye
Browni Kurabiye
Orman Meyveli Triliçe
Karnabahar Köftesi (Hafif Ve Ekonomik Bir Tarif)
Zerdeçallı Kış Sebzeli Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |