Şehriyeli Tavuk Çorbası
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Tavukları haşlamak için;
- 4 adet baget
- 1 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çorba için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay bardağı karabiber
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içine tavuğumuzu alıp üzerine sıcak su ve tuzu ek edip pişirmeye bırakalım.
- Pişen tavuk etini didikleyelim.
- Tenceremizin içine sıvı yağı koyalım ,üzerine unu ek edip hafif kavuralım.
- Üzerine rendelediğimiz havucu ek edip 1 dakika havucu pişirelim.
- Üzerine tavuk suyunu ekleyelim içine didiklediğimiz tavuğu ekleyip kaynamaya bırakalım, üzerine baharatlarını ve tuzunu ek edelim şifa olsun.
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






