Şehriyeli Tavuk Çorbası

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1.5 çay bardağı tel şehriye
- Salça
- Sıvı yağ
- Sıcak su
- Varsa tavuk suyu
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası (isteye bağlı)
- Tuz
- Nane
- Karabiber
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavuk göğsümüzü haşlanması için bir tencereye alalım. Haşlandıktan sonra ben küçük küçük doğradım isterseniz didikleyede bilirsiniz.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ekleyip doğradığımız küçük soğanları ekleyelim biraz pişmeye bırakalım. Daha sonra sarımsak ekleyip karıştıralım, salçaları ekleyelim biber salçası kullanmak zorunda değilsiniz isteye bağlı.
- Sonra sıcak su ve varsa tavuk suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra içine tel şehriye ekleyelim biraz kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavukları içine ekleyip tuz, karabiber, nane ekleyip karıştıralım pişmeye bırakalım.
- Şehriyeler piştikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet şifa olsun 🤗✨
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



