Şehriyeli Tarhana Çorbası

Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 çorba kaşığı tarhana
- 9 su bardağı su
- 1 kahve fincanı tel şehriye
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 çorba kaşığı tarhana 2 bardak soğuk su ile çözülür.
- Tereyağı ve sıvı yağ içine salça ek edilir ve kavrulur .
- Ardından sarımsak eklenir ve üzerine çözülmüş tarhana eklenir.
- Ardından 7 bardak sıcak su eklenerek kaynamaya başladıktan sonra şehriye üzerine ek edilir.
- Şehriyeler pişene kadar kısık ateşte pişirilir afiyet olsun.
Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


