Şehriyeli Sulu Köfte

Şehriyeli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • ½ tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet rendelenmiş soğan

Ayrıca:

  • 1 çay bardağı pirinç şehriye (110 ml)
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yaklaşık 800 ml et suyu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tutam tuz

Şehriyeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte gereçlerini bir kaba alıp güzelce yoğurun ve küçük toplar biçiminde şekillendirin.
  2. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp şehriyeleri altın rengini alana kadar kavurun.
  3. Biber ve domates salçasını ekleyip karıştırın, akabinde rendelenmiş domatesleri ek edin ve tekrar karıştırın.
  4. Şekillendirdiğiniz köfteleri tencereye ekleyin ve üzerine et suyunu dökün.
  5. Bir tutam tuz ve kuru nane serptikten sonra yemeği yaklaşık 35 dakika kısık ateşte pişirin.

Şehriyeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Kek
Hatay Kâğıt Kebabı (Çok Pratik Ve Lezzetli)
Kumlu Pasta
Kış Çorbası
Kaynar Su İle Kavanozda Salamura Yaprak
Sebze Yemeyen Çocuklar İçin Sebzeli Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |