Şehriyeli Sulu Köfte
Şehriyeli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
- 300 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- ½ tatlı kaşığı tuz
- ½ tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet rendelenmiş soğan
Ayrıca:
- 1 çay bardağı pirinç şehriye (110 ml)
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yaklaşık 800 ml et suyu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tutam tuz
Şehriyeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte gereçlerini bir kaba alıp güzelce yoğurun ve küçük toplar biçiminde şekillendirin.
- Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp şehriyeleri altın rengini alana kadar kavurun.
- Biber ve domates salçasını ekleyip karıştırın, akabinde rendelenmiş domatesleri ek edin ve tekrar karıştırın.
- Şekillendirdiğiniz köfteleri tencereye ekleyin ve üzerine et suyunu dökün.
- Bir tutam tuz ve kuru nane serptikten sonra yemeği yaklaşık 35 dakika kısık ateşte pişirin.
Şehriyeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















