Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 50 gram tereyağı
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri yıkayıp ıslanmasını bekleyelim.
  2. Bir tencerede sıvı yağ ve şehriyeyi karıştıralım. Şehriyelerin rengi değiştikten sonra pirinçleri süzelim ve tencereye koyalım.
  3. Pirinçleri biraz kavurduktan sonra tereyağı ekleyelim. Tereyağı eridikten sonra kaynar su ve tuz ekleyip 10 dakika pişirelim.
  4. Pişen pilavın üzerine kağıt havlu koyup, dinlenmesini bekleyelim dinlendikten sonra servis etmeye hazır. Afiyet olsun 🤗

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cookie Kurabiye
Elmalı Tarçınlı Kek Tadında Granola
Et Sote Tarifi (2 Kişilik)
Kıymalı Kaşarlı Krep Börek
Beyti
Vişneli Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |