Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kase pirinç
  • 4 kase kaynamış su
  • Arpa şehriyesi
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tereyağı, sıvı yağ ve arpa şehriyesini pişireceğiniz tencereye alıp arpa şehriyesinin rengi değişene kadar karıştıralım.
  2. Tenceredeki şehriyeyi karıştırırken pirinçlerinizi kaynamış suya koyun.
  3. Daha sonra suya koyduğunuz pirinçleri tencereye alıp ağız tadına bağlı tuz ekleyin.
  4. Daha sonra pirinçler birbirini tutana kadar karıştırın, sonra 4 kase kaynamış suyu ekleyin ve 15 dk kısık ateşte pişmesini bekleyin suyunu çektiğinden emin olduktan sonra ocağı kapatın. Servise hazır.

Afiyet olsun 🥰🎉🎉

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Sote
Bulgur Pilavı
Sebzeli Nefis Mercimek Çorbası (Vitamin Deposu)
Sütlü Granül Kahve (Pratik Ve Kremamsı)
Portakallı Kek
Kabarmalara Doymayan Pandispanya
Hdabla | © 2025 |