Şehriyeli Pirinç Pilavı
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kase pirinç
- 4 kase kaynamış su
- Arpa şehriyesi
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tereyağı, sıvı yağ ve arpa şehriyesini pişireceğiniz tencereye alıp arpa şehriyesinin rengi değişene kadar karıştıralım.
- Tenceredeki şehriyeyi karıştırırken pirinçlerinizi kaynamış suya koyun.
- Daha sonra suya koyduğunuz pirinçleri tencereye alıp ağız tadına bağlı tuz ekleyin.
- Daha sonra pirinçler birbirini tutana kadar karıştırın, sonra 4 kase kaynamış suyu ekleyin ve 15 dk kısık ateşte pişmesini bekleyin suyunu çektiğinden emin olduktan sonra ocağı kapatın. Servise hazır.
Afiyet olsun 🥰🎉🎉
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






