Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı kaynar su yada tavuk yada et suyu olabilir
- Tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce pirincin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip üzerini kapatalım .
- Yarım saat bu formda pirinç yumuşasın.
- Yarım saatın sonunda güzelce yıkayıp süzgece alalım.
- Diğer tarafta zeytinyağı yanmaz yapışmaz pilav tenceresine alalım, tel şehriyeyi de ekleyip pembeleşene kadar kavurup pirinci ekleyip bir iki çevirelim.
- 2 su bardağı kaynar suyu yada et suyu yahut tavuksuyu ekleyelim .
- Tuzunuda koyup karıştırıp kapağını kapatalım.
- Ocağı güzelce kısalım ,pişene kadar hiç karıştırmayalım .
- Pirinçler başkaldırana kadar pişirelim.
- 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim, altını söndürelim, servis edeceğimiz vakit karıştıralım.
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

