Şeftalili Turta

Şeftalili Turta Tanımı İçin Malzemeler

Şeftali dolgusu için;

  • 3 adet orta uzunluk şeftali ( yahut küçük 4 adet )
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Hamuru için;

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Çay kaşığının ucunda tarçın ( isteğe nazaran )
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü (azaltılıp çoğaltılabilir)

Üstü için;

  • Pudra şekeri

Şeftalili Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Turtanın yapılışına dolgusu ile başlayınız şeftaliller olsun olursa daha düzgün olur benimkiler biraz sertti.
  2. Şeftalilerin kabuklarını soyunuz.
  3. Sonra küp küp doğrayınız tavanın içine koyunuz üzerine şeker ,su ,nişastayı ve vanilyi ekleyip güzelce karıştırınız.
  4. Sonra şeftalililer yumuşayınca tereyağını ekleyip ocagin altını kapayıp kenara alınız.
  5. Hamuru için olan gereçleri tereyağını ,sıvı yağını ,yumurtayı,pudra şekeri,vanilya ,koyunuz üzerine kabartma tozunu ekleyiniz.
  6. Ununu denetimli bir formda ek ediniz.
  7. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz kilitli pasta kalıbını yağlayınız üzerine un serpiniz.
  8. Hamuru 2 eşit kesime ayırınız borcamın içine güzelce elinizle bastıra bastırara yerleştiriniz üzerine şeftali dolgusunu dökünüz kalan hamuru şeftalilerini üzerine rendeleyiniz.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı ve üstü gueelce kızarana kadar pişiriniz.
  10. Pudra şekeri serperek servis yapınız.

Not :pişirme mühleti fırından fırına değişir daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfamı takip edebilirsiniz.

Şeftalili Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Baklavalık Yufkayla Enfes Börek
Sebzeli Karnıyarık
Haşlama (But)
En Lezzetli Haliyle Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Simit Poğaça
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |