Şeftalili Turta
Şeftalili Turta Tanımı İçin Malzemeler
Şeftali dolgusu için;
- 3 adet orta uzunluk şeftali ( yahut küçük 4 adet )
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Hamuru için;
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Çay kaşığının ucunda tarçın ( isteğe nazaran )
- 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü (azaltılıp çoğaltılabilir)
Üstü için;
- Pudra şekeri
Şeftalili Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Turtanın yapılışına dolgusu ile başlayınız şeftaliller olsun olursa daha düzgün olur benimkiler biraz sertti.
- Şeftalilerin kabuklarını soyunuz.
- Sonra küp küp doğrayınız tavanın içine koyunuz üzerine şeker ,su ,nişastayı ve vanilyi ekleyip güzelce karıştırınız.
- Sonra şeftalililer yumuşayınca tereyağını ekleyip ocagin altını kapayıp kenara alınız.
- Hamuru için olan gereçleri tereyağını ,sıvı yağını ,yumurtayı,pudra şekeri,vanilya ,koyunuz üzerine kabartma tozunu ekleyiniz.
- Ununu denetimli bir formda ek ediniz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz kilitli pasta kalıbını yağlayınız üzerine un serpiniz.
- Hamuru 2 eşit kesime ayırınız borcamın içine güzelce elinizle bastıra bastırara yerleştiriniz üzerine şeftali dolgusunu dökünüz kalan hamuru şeftalilerini üzerine rendeleyiniz.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı ve üstü gueelce kızarana kadar pişiriniz.
- Pudra şekeri serperek servis yapınız.
Not :pişirme mühleti fırından fırına değişir daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfamı takip edebilirsiniz.
Şeftalili Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















