Şeftalili Ters Yüz Kek
Şeftalili Aksi Yüz Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
Taban için;
- 2 tane büyük şeftali (ben nektarin kullandım)
- 2 yemek kaşığı şeker (şeftalilerin altına)
Şeftalili Aykırı Yüz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yanmaz büyükçe bir tavanın yüzeyini kaplayacak formda 2 yemek kaşığı şeker dökelim. Üzerine dilimlenmiş şeftalileri dizelim. Şeker eriyip suyuna salacak. Karamelize olunca ocağın altını kapatalım (yaklaşık 2 dakika)
- Kek hamuru için; karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp mikserle çırpalım. Üzerine sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek el çırpıcısı ile yavaşça uygunca karıştıralım.
- Hazırladığımız kek hamurunu karamelize etmiş olduğumuz şeftalilerin üzerine dökelim.
- Kekimizi 170 derece evvelden ısıtılmış fırında alt üst fansız ayarda 20_25 dakika pişirelim. Kekimizin pişip pişmediğini kürdanla denetim edelim.
- Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra servis tabağına karşıt çevirerek tavadan çıkarıp servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Şeftalili Aksi Yüz Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










