Şeftalili Ters Yüz Kek

Şeftalili Aksi Yüz Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

Taban için;

  • 2 tane büyük şeftali (ben nektarin kullandım)
  • 2 yemek kaşığı şeker (şeftalilerin altına)

Şeftalili Aykırı Yüz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yanmaz büyükçe bir tavanın yüzeyini kaplayacak formda 2 yemek kaşığı şeker dökelim. Üzerine dilimlenmiş şeftalileri dizelim. Şeker eriyip suyuna salacak. Karamelize olunca ocağın altını kapatalım (yaklaşık 2 dakika)
  2. Kek hamuru için; karıştırma kabına yumurta ve  şekeri alıp   mikserle çırpalım. Üzerine sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek el çırpıcısı ile yavaşça uygunca karıştıralım.
  3. Hazırladığımız kek hamurunu karamelize etmiş olduğumuz şeftalilerin üzerine dökelim.
  4. Kekimizi 170 derece evvelden ısıtılmış fırında alt üst fansız  ayarda 20_25 dakika pişirelim. Kekimizin pişip pişmediğini kürdanla denetim edelim.
  5. Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra servis tabağına karşıt çevirerek tavadan çıkarıp servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Şeftalili Aksi Yüz Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Brokoli Salatası Tarifi
Avokado Diyet Pizza
Lokanta Usulü Ciğer Kavurması Ve Salata
Çilekli Fit Dondurma
Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcaham Yöresi)
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |