Şeftali Reçeli
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg şeftali
- 4 buçuk bardak şeker
- 1 çay bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
- Köpükleri engellemek için bir çay kaşığı tereyağı
Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeftalilerin kabuğunu soyup doğrayalım.
- Tenceremize alıp şekeri ekleyelim.
- Bu halde ben akşamdan şekerleyip sabah kaynatıyorum.
- Şekeri damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Pişerken denetim edin kâfi değilse ekleyebilirsiniz.
- Şeftalili sürelim şerbeti kaynatalım.
- Limonu sıkalım suyu ekleyelim.
- İyice kaynadıktan sonra setfaliyi ekleyelim.
- Bu biçimde de kaynatalım.
- Köpükler oluşunca tereyağını ekleyelim.
- 20 dkka kadar kaynatalım. Kavanozlayalım. Afiyet olsun.
Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









