Şeftali Püreli Pasta

Şeftali Püreli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatmak için;

  • 1 su bardağı demlenmiş soğutulmuş filtre kahve

Krema için:

  • 1 adet yumurta
  • 500 ml süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 350 gram maskarpone peyniri (labne de olabilir)

Şeftalili sos için:

  • 3 adet şeftali (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Çay kaşığının ucu ile kırmızı besin boyası (isteğe bağlı; ben rengi parlak olması için ekledim)

Şeftali Püreli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; fırın fanlı 150 dereceye getirilir. Yumurta ve şeker çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir. Öteki kuru materyaller eklenir. En son çikolata eklenir.
  2. Büyük uzunluk kare borcam yağlanıp kek karışımı dökülür ve 15-20 dakika denetimli pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğutulduktan sonra kahve ile ıslatılır.
  3. Krema için; süt, yumurta, şeker, un, nişasta çırpılır. Ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenir. Birkaç dakika karıştırılır altı kapatılır, uygunca soğutulur.
  4. Sonra üzerine 350 gram maskarpone peyniri ek edilerek çırpılır. Kekin üzerine yayılır.
  5. Şeftali püresi için; tüm materyalleri blenderdan geçirilir. Kaynayıp uygunca kıvam alana kadar daima karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Pastanın üzerine yayılır.
  6. Dolapta 4-5 saat dinlendirilir. Dilimlenerek servis edilir.

Şeftali Püreli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindi Fümeli Sandviç
Antepfıstıklı Kek (Bulut Gibi Yumuşak-Frosting Eşliğinde)
Lavaş Burger
Limonlu Cheesecake
Pizza
Köz Biberli Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |