Sebzeli Tavuk Yemeği

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gr tavuk göğüs eti yahut ızgara tava kısmı (seçim size kalmış ben göğüs eti kullandım)
- Orta uzunluk 1 soğan
- 2-3 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- Yaklaşık 2 litre sıcak su
- Karabiber
- Tuz
- Zerdeçal
- Limon
Üzeri için;
- Kıyılmış maydanoz
Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavaya biraz yağ koyup iri doğradığımız tavukları yüksek ateşte hafif kızartıyoruz.
- Daha sonra tavukları tavandan alıp tavaya muhtaçlık olursa biraz zeytinyağı ekleyip (ben eklemedim).
- Önceden doğradığımız soğanları alıyoruz ,bir iki çevirip akabinde havuç ve patatesi de ekleyip biraz soteliyoruz.
- Daha sonra tavukları da ek edip bir yemek kaşığı unu ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra sıcak suyunu ekleyip 10 dk pişiriyoruz akabinde rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz.
- Altını kapatınca üzerine biraz limon sıkıyoruz dilerseniz maydanozu da ekleyip karıştırabilirsiniz çok lezzetli oluyor hakikaten. Şimdiden afiyet olsun 🌸.
Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







