Sebzeli Tavuk Yemeği

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet büyük uzunluk patlıcan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay bardağı su
Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel zerzevatları temizleyip yıkayalım.
- Sebzeleri dilediğiniz halde dilimleyip kızgın yağda kızartalım.
- Kızarttığımız zerzevatları tabağa alalım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ile soğanları kavuralım.
- Ardından salçayı ekleyip devam kavuralım.
- Doğranmış tavuk göğsünü ekleyip pişene kadar karıştıralım.
- Sonra domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Son olarak kızarttığımız zerzevatları de ekleyip karıştıralım.
- Son olarak üzerine şu ek edelim.
- Kapağını kapatıp orta ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakalım. (suyu az gelirse şu eği yapabilirsiniz).
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗.
Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











