Sebzeli Tavuk Sote

Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü kemiksiz
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz tepeleme
Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü doğranarak tuz 2 bardak su ile birlikte uygun bir tencerede ocağa bırakılır.
- Suyu çekilen tavuk göğsüne yağ ek edilir ve bir ölçü kavrulur .
- Daha sora doğranmış soğan biberler ek edilerek 4 dk daha kavrulup doğranmış domates ve öteki kalan tüm materyaller ek edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Yaklaşık 15 dk sora altı kapatılır yemeye hazır deneyeceklere şimdiden.Afiyet olsun 😊.
Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













