Sebzeli Tavuk Kanat

Sebzeli Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk kanat
- 3-4 adet soğan
- 2-3 adet patates
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
Sebzeli Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kanatları ortadan kesin ve bir bıçak yardımıyla üzerlerine çizikler atın.
- Tavukları büyük bir kaba alın ve marinesi için olan bütün materyalleri de ekleyip yeterlice sosla harmanlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kanatları dizin.
- Kanatların ortalarına soğan,patates,domates ve biberleri dizin.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 1 buçuk saat pişirin(tavuklar nar üzere kızarana kadar)afiyet olsun 😊.
Sebzeli Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











