Sebzeli Tavuk İncik

Sebzeli Tavuk İncik Tanımı İçin Malzemeler

  • 9-10 adet tavuk incik

Sosu için;

  • Yarım çay bardağından fazla zeytinyağ
  • 1 yemek dolu kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 rer tatlı kaşığı toz biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 damla limon suyu

Sebzeleri için;

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve toz biber

Sebzeli Tavuk İncik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerini yıkayıp kurulayın.
  2. Sosu için gerekli materyalleri güzelce karıştırıp, tavuk etlerini sosun içine alıp ,güzelce harmanlayıp ,üzerini örtüp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
  3. Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp fırın kağıdı serili fırın kabına yerleştirin.
  4. Üzerine tuz ve toz biber ek edip harmanlayın.
  5. Üzerine tavuk etlerini sıralayın kalan sosu bir fırça ile tavukların üzerine sürün.
  6. Islatmış olduğunuz fırın kağıdını üzerine kapatın evvelden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişirin.
  7. Üzerindeki kağıdı çekip tavuk etleri nar üzere kızarana kadar pişirin afiyet olsun 👌👌👌.

Sebzeli Tavuk İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aronyalı Kek (Cheesecake Tadında)
Kaşarlı Köfte (Yumuşaklığı Ve Kaşarın Verdiği Eşsiz Lezzet)
Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)
Çıtır Tavuk
Şeftali Rüyası (Şeftalili Kek)
Nohut Köftesi
Hdabla | © 2025 |