Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk butlarını 6 su bardağı su ile haşlayıp ufak ufak didin kenara alın.
- Diğer taraftan uygun bir tencereye tereyağını koyup ocağa alın ,üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsağı ek edip bir ölçü kavurun.
- Üzerine ufak doğranmış havuçu ile ve edip bir ölçü kavurun.
- Ardından ufak doğranmış patates biberi ve onu ek edip bir ölçü kavurun üzerine kalan tavuk suyunu ek edin üzerine baharatları ve tavukları ek edin pişmeye bırakın.
- Suyu eksik olabilir sıcak su ek edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
