Sebzeli Tavuk Çorbası
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tüm tavuk but (uzunlamasına tiftiklenmiş)
- 1 orta uzunluk kuru soğan (irice doğranmış)
- 1 büyüğe yakın havuç (soyulmuṣ, yuvarlak doğranmış)
- 1 orta uzunluk patates ( küp küp doğranmış irice)
- Sarımsak tozu
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı çok hafif tepeleme un
Üzeri için:
- Kırmızı tatlı toz biber
- Kuru maydanoz
- 2,5 su bardağı su (kontrollü)
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yağlar konur, ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı. Un ek edilir ve bir kaç dakika karıştırarak kavrulur.
- Eğer dünden kalan tavuk etini kullanmayacaksanız, but haṣlanır ve geride kalan tavuk suyu çorbaya kullanılır, böylelikle lezetini artırmış olursunuz.
- Un kavrulduktan sona sebzeler ek edilir, karıṣtırarak 2-3 dakika kavrulur.
- Sebzeleri kavurduktan sonra yavaṣca su ek edilir.
- Kaynamaya baṣladıktan sonra ocak ıssısı en aza düṣürülür, üstü kapatılır ve sebzeler düzgünce yumuṣayıncaya dek pişirilir.
- Piṣme esnasında ortada tencerenin tabanından karıştırılır.
- Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderden geçirilerek pürüsüz haline getirilir ve tavuk modülleri ek edilir.
- 1 kere karıştırılır ve en fazla 1 dakika kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra kaselere hisse edilir.
- Servis esnasında çorbaların üzerine kırmızı tatlı toz biber ve kuru maydanoz serpilir.
Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






