Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tüm tavuk but (uzunlamasına tiftiklenmiş)
  • 1 orta uzunluk kuru soğan (irice doğranmış)
  • 1 büyüğe yakın havuç (soyulmuṣ, yuvarlak doğranmış)
  • 1 orta uzunluk patates ( küp küp doğranmış irice)
  • Sarımsak tozu
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı çok hafif tepeleme un

Üzeri için:

  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Kuru maydanoz
  • 2,5 su bardağı su (kontrollü)

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yağlar konur, ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı. Un ek edilir ve bir kaç dakika karıştırarak kavrulur.
  2. Eğer dünden kalan tavuk etini kullanmayacaksanız, but haṣlanır ve geride kalan tavuk suyu çorbaya kullanılır, böylelikle lezetini artırmış olursunuz.
  3. Un kavrulduktan sona sebzeler ek edilir, karıṣtırarak 2-3 dakika kavrulur.
  4. Sebzeleri kavurduktan sonra yavaṣca su ek edilir.
  5. Kaynamaya baṣladıktan sonra ocak ıssısı en aza düṣürülür, üstü kapatılır ve sebzeler düzgünce yumuṣayıncaya dek pişirilir.
  6. Piṣme esnasında ortada tencerenin tabanından karıştırılır.
  7. Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderden geçirilerek pürüsüz haline getirilir ve tavuk modülleri ek edilir.
  8. 1 kere karıştırılır ve en fazla 1 dakika kaynatılır.
  9. Kaynadıktan sonra kaselere hisse edilir.
  10. Servis esnasında çorbaların üzerine kırmızı tatlı toz biber ve kuru maydanoz serpilir.

Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavala Kurabiyesi
Bebek Elma Tatlısı
Tavuklu Kremalı Makarna
Sebzeli Salata Kahvaltı Sofralarına, Gün Sofralarına, Akşam Yemeklerine
Un Kurabiyesi
Pofuduk Tahıllı Ekmek
Hdabla | © 2025 |