Sebzeli Tavuk

Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü (1 parmak genişliğinde doğranmış)
  • 3 adet kabak
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet sarı kapya biber

Marinası için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı garam masala

Yoğurt sosu için;

  • Yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü sarımsak tozu

Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Marinası için; bir kaba zeytinyağı, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, kekik, tuz, limon suyu ve garam masalayı ekleyin. Baharatlar yeterlice karışana kadar çırpın.
  2. Doğranmış tavuk göğüslerini kaba alın. Hazırladığınız sosun yarısını tavukların üzerine dökün ve uygunca karıştırın. Üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  3. Kabak, yeşil biber ve kapya biberleri iri iri doğrayın. Kalan sosu sebzelerin üzerine dökün, uygunca karıştırın.
  4. Tavayı düzgünce ısıtın, marine edilmiş tavukları ekleyip altlı üstlü 2-3 dakika kızartın. Akabinde soslu zerzevatları ekleyin. Sebzeler de hafif kızarana kadar pişirin.
  5. Yoğurdu bir kaba alın, tuz ve sarımsak tozu ekleyip karıştırın.
  6. Servis tabağının altına zerzevatları yayın. Üzerine kızarmış tavukları yerleştirin. Yanına yoğurt sosu ve pilav ekleyin. En üste ince kıyılmış taze maydanoz serpiştirerek servis edin.

Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vanilyalı Çilekli Kek
Ajvar
Waffle (Pankek Hamuruyla)
İçi Dolgulu Kalburabastı
Doğum Günü Pastası
Peynirli Kapya Biber Mezesi
Hdabla | © 2025 |