Sebzeli Tavuk
Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü (1 parmak genişliğinde doğranmış)
- 3 adet kabak
- 4 adet yeşil sivri biber
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet sarı kapya biber
Marinası için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı garam masala
Yoğurt sosu için;
- Yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 ölçü sarımsak tozu
Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Marinası için; bir kaba zeytinyağı, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, kekik, tuz, limon suyu ve garam masalayı ekleyin. Baharatlar yeterlice karışana kadar çırpın.
- Doğranmış tavuk göğüslerini kaba alın. Hazırladığınız sosun yarısını tavukların üzerine dökün ve uygunca karıştırın. Üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Kabak, yeşil biber ve kapya biberleri iri iri doğrayın. Kalan sosu sebzelerin üzerine dökün, uygunca karıştırın.
- Tavayı düzgünce ısıtın, marine edilmiş tavukları ekleyip altlı üstlü 2-3 dakika kızartın. Akabinde soslu zerzevatları ekleyin. Sebzeler de hafif kızarana kadar pişirin.
- Yoğurdu bir kaba alın, tuz ve sarımsak tozu ekleyip karıştırın.
- Servis tabağının altına zerzevatları yayın. Üzerine kızarmış tavukları yerleştirin. Yanına yoğurt sosu ve pilav ekleyin. En üste ince kıyılmış taze maydanoz serpiştirerek servis edin.
Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















