Sebzeli Sulu Köfte

Sebzeli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- Yarım kilo kıyma
- 1 tane rendelenmiş soğan
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 tane yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Diğer sebzeler;
- 1 su bardağı bezelye
- 2-3 tane patates
- 1 tane havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı salça
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı köfte için; tüm gereçleri bir kaba alalım. Güzelce yoğuralım. Misket büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım. Üzerine un serpip sallayalım.
- Soğanları ve havuçları küp küp doğrayalım iki 3 dakika kavuralım tıpkı formda küp küp doğranmış patatesleri ekleyelim birkaç tıp onlarıda kavuralım. Salçasını ekleyelim bezelyesini ekleyelim.
- Ayrı bir tavaya az yağ dökelim, köfteleri üzerine ekleyelim. Kızartalım. Kızaran köfteleri sebzelerin üzerine dökelim. Tuz ve biberini ekleyelim.
- Üzerine sıcak su ekleyelim, ocağın altını kısalım kapağını kapatalım, orta ara denetim ederek patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatalım. Servise hazırdır.
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









