Pratik Hazır Lavaştan Yağlama

Pratik Hazır Lavaştan Yağlama Tanımı İçin Malzemeler

  • Hazır lavaş (yaklaşık 12 tane kullandım)
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber yahut köy biberi
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 orta uzunluk domates
  • 2 küçük uzunluk soğan
  • 1.5 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber ve pul biber
  • Sarımsak tozu (1 tatlı kaşığı) yahut 2 diş sarımsak

Üzeri için (isteğe bağlı);

  • Sarımsaklı yoğurt

Pratik Hazır Lavaştan Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Isıtılmış tavaya kıyma alınır ve kavrulur. Kıyma renk almaya başlayınca zeytinyağ ek edilir ve biraz daha kavrulur.
  2. Kıyma kavrulurken sebzeler küp küp doğranır ve evvel soğan ve biberler kavrulur daha sonra domates ve salçası ek edilir ve hafif suyunu salana kadar pişirilir.
  3. Sıcak suyu ek edildikten sonra 10 dk kadar daha yeterlice suyunu ve yağını salana kadar pişirilir.
  4. Hazır lavaş dörde katlanır ve uçları yaglı sos kısmına batırılır ve servis tabağına açılır üzerine kıymasından gezdirilir. Kıymalı harç bitene kadar sürece devam edilir.
  5. En son eşit modüller halinde dilim dilim kesilir ve ortasına sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ile sunumu yapılır. Herkese afiyet olsun🥰.

Pratik Hazır Lavaştan Yağlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabaklı Cacık
Elmalı Kurabiye
5 Dakikada Şipşak Çiğköfte Garanti Tarif
Pancarlı Şehriye Salatası
Kat Kat Peynirli Kruvasan Poğaçalar (Videolu)
Fıstıklı Baklava (Videolu)
Hdabla | © 2025 |