Sebzeli Şehriye Pilavı

Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet tavuk bulyon
- 2 su bardağı su
- Tuz
Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şehriyeyi uygun bir tencereye alalım sıvı yağ ile kavuralım.
- Üzerine ufak ufak havuç doğrayalım ekleyelim.
- Üzerine bezelye ekleyip bir iki çeşit karıştıralım.
- En son su ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Üzerine tuz ve bulyon ekleyip kısık ateşte pişirelim dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋😋.
Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

