Sebzeli Pirinç Tavası

Sebzeli Pirinç Tavası Tanımı İçin Malzemeler

  • ½ çay kaşığı safran
  • 400 ml zerzevat suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 200 gram basmati pirinçi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 140 gram konserve mısır
  • 100 gram dondurulmuş bezelye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber
  • Doğranmış maydanoz
  • Kaju fıstığı
  • Yoğurt

Sebzeli Pirinç Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce safran ve zerzevat suyunu kaynatın ve yaklaşık 5 dakika demlenmeye bırakın.
  2. Bu ortada, sarımsak ve soğanları soyun, sarımsağı ezin ve soğanları incecik doğrayın.
  3. Basmati pirincini bir kaseye koyun, üç kere soğuk suyla durulayın ve su berraklaşana kadar suyunu süzün.
  4. Bir tencerede yağı ısıtın, soğan ve sarımsağı saydamlaşana kadar soteleyin ve akabinde pirinci ekleyin.
  5. Pirinci kısaca soteleyin ve akabinde safran suyunu ekleyin. Her şeyi kaynatın, tuz ekleyin ve kapağı kapalı olarak 10 dakika kısık ateşte pişirin.
  6. Ardından, kapağı kapatın ve 10 dakika daha demlenmeye bırakın.
  7. Bu ortada, biberleri yıkayın, saplarını ve çekirdeklerini çıkarın ve şeritler halinde kesin. Havuçları soyup dilimleyin. Mısırı küçük bir süzgeçte süzün.
  8. Ardından, bir tavada tereyağını ısıtın ve zerzevatları saydamlaşana kadar kavurun.
  9. Son olarak safranlı pirinci ekleyin, her şeyi karıştırın ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun!!.

Sebzeli Pirinç Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Protein Wrap
Gofret Tadında Yulaf Lapası
Çikolatalı Kek Tarifi
5 Dakikada Tatlı
Lavaş Cips
Kararmış Muzları Böyle Değerlendirin – Muzlu Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |