Sebzeli Pilav Ve Kızarmış Tavuk Göğsü

Sebzeli Pilav Ve Kızarmış Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Pilav için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı sıcak su / tavuk suyu / et suyu
- 1 su bardağı haşlanmış garnitür (havuç-bezelye)
- Tuz
Tavuk için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tutam kekik
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 300 gram tavuk göğsü
Bardak ölçüm 200 ml
Sebzeli Pilav Ve Kızarmış Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğumu 4 dilime ayırdım. Bunu kasaptanda yapmasını isteyebilirsiniz ya da tavuğunuzu biraz dondurup o denli daha rahat dilimleyebilirsiniz. Sizin için çok ince gelirse ikiye de bölebilirsiniz.
- Daha sonra sosu için; baharat, sos, sarımsak ve salçayı bir kapta karıştırdım. Üzerine dilimlediğim tavuklarımı yerleştirip karıştırdım. Bu halde tavuğumu 2 saat buzdolabında beklettim. Dilerseniz bu marinasyona 1 yemek kaşığı kadar yoğurtta ekleyebilirsiniz.
- Bu sırada pilavım için pirinçlerimi yıkadım. Tereyağımı ve pirinçlerimi kavurup üzerine tuz ve suyu ekledim.
- Sebzelerim için ben 1 adet büyük uzunluk havuç ve yarım su bardağı bezelyeyi haşladım. Siz dilerseniz hazır da kullanabilirsiniz. Haşlanmış sebzelerimide sıcak suyun üzerine ekleyip pilavım suyunu çekene kadar pişirdim. 10 dk demlenmeye bıraktım.
- Bu sırada tavada erittiğim tereyağının üzerine tavuklarımı yerleştirdim. Tavuğumun üzerine bıçakla kesikler attım. Gerili önlü pişirdim. Tavuğum pişince birlikte servis ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Sebzeli Pilav Ve Kızarmış Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








