Sebzeli Nefis Mercimek Çorbası (Vitamin Deposu)
Sebzeli Nefis Mercimek Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kase mercimek
- 1.5 litre kaynar su
- 3 kısım brokoli çiçeği
- 3 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biberi
- Yarım kaşık domates salçası
- 1 tatlı kaşığı sebzeli kişniş ( isteğe bağlı)
- Damak tadınıza nazaran tuz
İsteğe bağlı damak tadınıza nazaran:
- Karabiber
- Pul biber
- Sıkılmış limon suyu
Sebzeli Nefis Mercimek Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle suyu kaynatalım. Mercimeği geçecek kadar mercimeğin üzerine kaynar suyu ek edelim.
- Kenarda 15 dakika kadar bekletelim.
- Diğer taraftan uygun tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı ek edelim yumuşayana kadar kısık ateşte kavuralım.
- Kapya biberi ek edelim kavuralım.
- Salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Bütün gereçleri kavurma sürecinde kaşık yardımı ile karıştırmayı unutmayalım.
- Küp küp doğranmış patatesi ek edelim kavurmaya devam edelim.
- Havucu ince ince kıyalım ve ek edelim kavuralım.
- Mercimeğin suyunu süzelim ve tavaya ek edelim bir iki karıştıralım.
- Brokoli çiçeklerini ilave edelim, bir iki kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Bir litreye kadar kaynamış suyu ek edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım. Gerekirse damak tadınıza nazaran tekrar kaynat su ek edebilirsiniz.
- Damak tadınıza nazaran, çeşni, ek edelim.
Not : tuzu karabiberi ve pulbiberi sıhhat acısından servis anı isteyen kişi ekleye bilir. Sıhhat sorunu yoksa damak tadınıza nazaran ek edebilirsiniz.
Sebzeli Nefis Mercimek Çorbası (Vitamin Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







