Sebzeli Mücver

Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2-3 kol taze soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağına yakın süt
  • Tuz
  • Nane
  • Kırmızı biber
  • Acı pul biber
  • 3-4 kaşık un (kontrollü ekleyin)kek harcı kıvamında

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklar rendelenir rendenin kalın kısmı ile.
  2. Havuçlar rendelenir.
  3. Taze soğanlar ince ince doğranır.
  4. Süt ,yumurta ,baharat ,un ek edilir karıştırılır.
  5. Kızgın yağda kızartılır yoğurt eşliğinde çok lezzetli oluyor sarımsak sevenler sarımsaklı yoğurt kullanabilir.

Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Körili Kremalı Makarna (2 Kişilik)
Fırında Palamut
Patatesli Börek
Kuzu Ciğer Kavurma (Videolu)
Girit Usulü Bezelye
Köfteli Patlıcan Dizme
Hdabla | © 2025 |