Sebzeli Mücver
Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2-3 kol taze soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağına yakın süt
- Tuz
- Nane
- Kırmızı biber
- Acı pul biber
- 3-4 kaşık un (kontrollü ekleyin)kek harcı kıvamında
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklar rendelenir rendenin kalın kısmı ile.
- Havuçlar rendelenir.
- Taze soğanlar ince ince doğranır.
- Süt ,yumurta ,baharat ,un ek edilir karıştırılır.
- Kızgın yağda kızartılır yoğurt eşliğinde çok lezzetli oluyor sarımsak sevenler sarımsaklı yoğurt kullanabilir.
Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







