Sebzeli Mantar Yemeği (Mantarı Birde Böyle Deneyin Tadına Doyum Olmayacak)

Sebzeli Mantar Yemeği (Mantarı Birde Bu türlü Deneyin Tadına Doyum Olmayacak) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1.5 yemek kaşığı domates sosu
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 modül don yağ
  • Yarım kg mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • 3 su bardağı su

Sebzeli Mantar Yemeği (Mantarı Birde Bu türlü Deneyin Tadına Doyum Olmayacak) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle düdüklüye yağı alalım üzerine sarımsak ve soğanı doğrayıp kavuralım.
  2. Daha sonra kırmızı biber ve yeşil biberi doğrayıp kavuralım.
  3. Üzerine domatesi don yağı baharatları domates sosu ve salçayı ekleyelim karıştıralım.
  4. Üzerine mantarı doğrayalım 3 su bardağı su döküp düdüklünün ağzını kapatalım.
  5. Fışladıktan 7-8 dakika sonra kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
  6. Havası çıktıktan sonra düdüklüyü açalım ve mantar yemeğimiz servise hazır.

Deneyen herkese afiyet olsun. ☺☺.

Sebzeli Mantar Yemeği (Mantarı Birde Bu türlü Deneyin Tadına Doyum Olmayacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Rulo Kek
Muhteşem Browni
Fırında Sebzeli Et
Nohutlu Et Yemeği Tarifi
Kıymalı & Havuçlu Bebek Maması
Renkli Koko
Hdabla | © 2025 |