Sebzeli Lor Köftesi (Havuç, Kabak, Taze Soğan)

Sebzeli Lor Köftesi (Havuç, Kabak, Taze Soğan) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr lor ( ben tuzsuz kullandım)
- 1 adet büyük uzunluk yumurta
- Bir avuç rendelenmiş suyu sıkılmış kabak
- Bir avuç suyu sıkılmış rendelenmiş havuç
- Bir avuç küçük doğranmış taze soğan
- Bir avuç maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı dolu un
- 1 tatlı kaşığı dolu tuz
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sebzeli Lor Köftesi (Havuç, Kabak, Taze Soğan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle loru ezelim, sırasıyla yumurta, baharat, tuz ,sıvı yağ, un, toz şeker kabak, havuç ve taze soğan ek edip yeterlice yoğuruyoruz.
- Sonra ceviz büyüklüğünde modül alıp elimizi hafif ıslatıp yuvarlayıp az yağ dökülmüş tavada alt üst kızarana dek orta kısık ateşde kızarana dek pişiriyoruz.(dilerseniz tatlı kaşığıyla dökerek de yapabilirsiniz)
İnanılmaz lezzetli ve doyurucu ve besleyici her ogünde tüketebilirsiniz.
Peynir ,yumurta, zerzevat yemeyenler için inanılmaz lezzetli bir tanım çocuklarınıza ve bebeğinizede kesinlikle deneyin yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum🥰.
Sebzeli Lor Köftesi (Havuç, Kabak, Taze Soğan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






