Sebzeli Lahmacun Böreği

Sebzeli Lahmacun Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harç materyalleri;

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça sos
  • 2 yemek kaşığı domates sos
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı patates baharatı
  • 1 çay kimyon
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Sos materyalleri;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 yumurta

Sebzeli Lahmacun Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sos materyallerimizi bir kase içerisine koyup güzelce el çırpıcısı ile karıştıralım.
  2. Soğanları küçük küçük yemeklik doğruyoruz.
  3. Havuç ve patatesi rendeliyoruz.
  4. Önce soğanı bir hoş kavuruyoruz akabinde, patates ve havucu da ekliyoruz. Bir tık kavuruyoruz.
  5. Ardından kıymayı salçayı ve domates sosunu ekleyip kavuruyoruz.
  6. Altını kapatmaya yakın baharatlarını da ekleyip bir defa karıştırıp altını kapatıyoruz.
  7. Ben iç harç hazırlarken genelde tereyağ da kullanıyorum çok hoş bir lezzet katıyor :).
  8. Fırın tepsisine pişirme kağıdını koyduktan sonra, yufkamızın bir adedini kenarları sarkacak biçimde yayıyoruz. Sosu sürüyoruz.
  9. İkinci yufkamızı üzerine koyup sıkıştırıp içine seriyoruz.
  10. Sosumuzdan sürüyoruz.
  11. Sadece birinci kata serdiğimiz yufkanın kenarları sarkacak öteki yufkaların sarkmayacak.
  12. Üçüncü yufkamızı da koyup sosunu sürüyoruz. Kenarıda kalan yufkaları da en son kapatıp sostan sürüyoruz.
  13. Şimdi hazırladığınız iç harcımızı güzelce her yerine gelecek formda yayıyoruz.
  14. 200 derece de 45-50 dakikada pişiriyoruz.

Sebzeli Lahmacun Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Pide
Tırtıl Kurabiye
İpek’ten Iced Vanilla Latte
Yelpaze Baklava (Videolu)
Soğuk Çay
Artan Nohuttan Etsiz Köfte
Hdabla | © 2025 |