Sebzeli Krep

Sebzeli Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane havuç
- 1 tane kabak
- 1 tane küçük patlıcan
- 5 kol maydanoz
- 5 kısım dereotu
- 1 küçük çorba kasesi lor yahut böreklik peynir
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 buçuk su bardağı un (200 ml)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
Sebzeli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları patlıcanı kabağı rendeleyelim.
- Yoğurma kabına rendeliğimiz zerzevatları koyalım, maydanozla dereotunu ince ince doğrayalım ekleyelim .
- Yumurtasını kıralım ,peynirini, tahini de koyup elimizle birinci evvel düzgünce karıştıralım.
- Karışan sebzelere ununu ekleyelim. Ilık suyunu koyalım.
- Eğer krep değil de mücver yapacaksak su koymamıza gerek yok.
- Harcımızı tekrar uygunca karıştıralım.
- Altı yapışmaz tavamızı ocağa koyalım.
- Bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup tavamızın altı kızınca bir kepçe dolusu krep harcından tavaya koyup kaşık yardımıyla her tarafına tıpkı incelikte yayalım.
- Altı yeterlice kızarınca çevirmeden evvel krepimizin üzerine bir kaşık daha sıvı yağ koyup çevirelim üzeride kızarınca kızartıp ocaktan alalım.
- Bütün harcımızı bu formda yapalım.
- Küçük krepler istiyorsak da bir yemek kaşığı dolusu tavaya 2-3 tane başka ayrı koyup onların üzerlerinde tıpkı biçimde incelterek yayalım ,iki tarafını kızartalım kreplerimiz hazır afiyet sıhhat olsun 🌸👏.
Sebzeli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







