Sebzeli Köfte

Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 paket bürüksel lahana
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Köfte için materyaller;
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı galeta yahut ekmek kırıntısı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- Bir fiske tuz
- Çok az karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,3 su bardağı ılık su
Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı bir kaba alın, üzerine bir adet kuru soğanı rendenin kalın yeriyle rendeleyin ,üzerine baharatlarını ,ekmek kırıntısını ve öteki materyalleri ekleyip yeterlice birbirine yedirin üzerini kapatıp bir kenara alın.
- Sebzeleri yıkayıp havlu kâğıt ile kuruladıktan sonra küp formunda dilimleyin.
- Sırasıyla bol kızgın yağda kızartıp bir kenara alın dinlenmiş köfte harcımıza biçim verelim.
- Tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ ek edip köfteleri gerili önlü kızartalım .
- Kızarmış köftelerin üzerine zerzevatları ekleyelim.
- Dış kabukları temizlenmiş yıkanmış bir paket brüksel lahanası ve dilimlenmiş biberleri ekleyelim.
- Ayrı bir kapta salçalı sosu pişirip yemeğimizin üzerine gezdirelim .
- Orta ateşte 10-15 dakika brüksel lahanası pişene kadar pişirelim.
Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











