Hindistan Cevizli Çıtır Rulolar

Hindistan Cevizli Çıtır Rulolar Tanımı İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dişim limon
  • 1 paket baklavalık yufka (27 adet kullandım)
  • 150 gram tereyağ (eritip köpüğünü alalım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harç için;

  • Çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Yada fıstık

Hindistan Cevizli Çıtır Rulolar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
  2. Malzemeleri tencereye alıp karıştıralım.
  3. Ardından kaynamaya başlayınca yaklaşık 20 dakıka orta ateşte kaynatalım. (biraz koyu bi şerbet olacak).Ardından soğumaya bırakalım.
  4. Yufkayı tezgaha alılım.
  5. Yağları karıştırıp fırçayla sürelim.
  6. 3 katıda yağlayıp üst üste koyalım.
  7. İç gerecini üç kısma koyup kenarlarından kapatalım. Rulo halinde sarıp tepsiye dizelim.
  8. Tüm yufkayı bu biçimde hazırlayalım.
  9. Kalan yağı üzerine sürüp 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  10. Tatlı fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturuyoruz.
  11. Ilıdıktan sonra hindistan cevizine bulayıp servis edelim.Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Çıtır Rulolar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Patates
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya En Yumuşak Krep Tarifi (Videolu)
Cevizli Köfte
Sakallı Poğaça
Yumuşacık Poğaça
Kekli Puding
Mayalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |