Sebzeli Kek

Sebzeli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 tane patates (ne büyük ne küçük)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 tane kapya biber
  • 3 tane yumurta
  • 1.5 şu bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 paket kabartma tozu

Üzerine ;

  • Susam
  • Çörekotu

Sebzeli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta,yoğurt,yağ çırpılır.
  2. Un,kabartma tozu ve baharatlar eklenir.
  3. Bütün zerzevatları çok minik doğrayın ve kek karışımına ekleyin.
  4. Yağlanmış borcama dökün ve üzerine susam çörekotu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında denetimli pişirin.

Sebzeli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Poğaça
Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik)
Pilav Ve Ciğer İkilisi
Kırmızı Pancar Salatası (Vitamin Deposu)
Ordu Usulü Levrek Buğulama
Milfoyden Soğuk Baklava
Hdabla | © 2025 |