Sebzeli Kaşarlı Köfte
Sebzeli Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 300-400 gram kıyma
- 1 adet ortaboy soğan
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 er çay kaşığı karabiber
- Toz biber
- Pul biber
- Kimyon
- 1 avuç içi ince kıyılmış maydanoz
Sebzeleri için;
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet ortaboy kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet ortaboy domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 er tutam tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Salça sosu için;
- 1 yemek kaşığından az salça
- 1,5-2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tutam kekik
Üzerine için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli Kaşarlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftesi için kıymayı derin bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan ve öteki materyalleri ek edip güzelce yoğurun.
- En son ince kıyılmış maydanoz ekleyip yoğurun .
- İstediğiniz büyüklükte köfteler yapın.
- Sebzeleri biraz iri jülyen doğrayın üzerine öteki materyalleri ekleyip harmanlayın isterseniz güveç kaplara hisse edin isterseniz uygun bir fırın kabına zerzevatları yerleştirin.
- Üzerine köfteleri dizin salça sosu için gerekli materyalleri karıştırıp üzerine gezdirin üzerini ıslatılmış fırın kağıdı ile kapatıp evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin .
- Üzerindeki kağıdı çekin köfteler hafif kızarsın.
- Fırından çıkartın ,üzerine çokça kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına verin ,kaşarlar eriyinceye kadar pişsin .
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 👌👌👌.
Sebzeli Kaşarlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















