Sebzeli Kaşarlı Köfte

Sebzeli Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 300-400 gram kıyma
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1 avuç içi ince kıyılmış maydanoz

Sebzeleri için;

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet ortaboy kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet ortaboy domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 er tutam tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Salça sosu için;

  • 1 yemek kaşığından az salça
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam kekik

Üzerine için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeli Kaşarlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için kıymayı derin bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan ve öteki materyalleri ek edip güzelce yoğurun.
  2. En son ince kıyılmış maydanoz ekleyip yoğurun .
  3. İstediğiniz büyüklükte köfteler yapın.
  4. Sebzeleri biraz iri jülyen doğrayın üzerine öteki materyalleri ekleyip harmanlayın isterseniz güveç kaplara hisse edin isterseniz uygun bir fırın kabına zerzevatları yerleştirin.
  5. Üzerine köfteleri dizin salça sosu için gerekli materyalleri karıştırıp üzerine gezdirin üzerini ıslatılmış fırın kağıdı ile kapatıp evvelce ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin .
  6. Üzerindeki kağıdı çekin köfteler hafif kızarsın.
  7. Fırından çıkartın ,üzerine çokça kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına verin ,kaşarlar eriyinceye kadar pişsin .
  8. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 👌👌👌.

Sebzeli Kaşarlı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurt Mayalama
Fellah Köfte (Yumurtasız)
Ispanaklı Köfte
Patatesli Gül Böreği
Hindi Kapama
İşkembeli Nohut
Hdabla | © 2025 |