Sebzeli Karnıyarık
Sebzeli Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patlıcan
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
- 1 adet orta uzunluk kapta biber
- 1 adet orta uzunluk yeşil köy biberi
- 1 adet orta uzunluk kabak
- 1 adet orta uzunluk domates (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
Sebzeli Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup, ortadan tam ikiye bölmeden yaralım. Tuzlu suda 20 dakika bekletelim (acı suyunu salması için). Süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda yavaşça kızartalım. Yağını çekmesi için içinde kâğıt havlu olan bir kaba alalım.
- Öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayalım. Havuçları rendeleyelim. Yeşil biber, kırmızı kapya biber ve kabakları çok küçük küp biçiminde doğrayalım.
- Doğranmış kuru soğanları zeytinyağında kavuralım. Üzerine rendelenmiş havuçları, doğranmış biberleri ekleyip soteleyelim. Domatesi, salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım. Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış maydanozları ekleyelim.
- Fırın kabına patlıcanları dizelim. Ortalarını hafif açarak sebzeli harçla dolduralım.
- Sosu için; salçayı sıcak suda açıp üzerine gezdirelim. Evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Sebzeli Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






