Sebzeli Hindi But Sote

Sebzeli Hindi But Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kemiksiz kuşbaşı hindi but
- 300 gram küp küp kültür mantarı
- 3 küp küp patates
- 1 kase ince kıyım pırasa (yeşil kısmı)
- 2 orta uzunluk küp küp domates
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
Sebzeli Hindi But Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden ısıttığımız tencereye yağ eklemeden küp küp doğranmış hindi butları alalım mühürleyelim.
- Yağsız tencerede butlar kızardıktan sonra yağları ekleyelim şöyle bir karıştırdıktan sonra ince doğranmış soğanı ve pırasayı ekleyelim.
- Soğanlar pembeleşince iri doğramış patatesleri ve iri doğranmış mantarı, rendelenmiş sarımsağı, salçayı, domatesi ekleyip kavuralım .
- 5 dk kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyip evvel yüksek akabinde kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Tavuğa göre hindi eti biraz daha geç piştiği için ben zerzevatları iri doğramayı tercih ettim ki hindi but pişene kadar sebzelerim erimesin.
Afiyet olsun.
Hindi eti vitaminler ve minareller açısından epeyce güçlü ayrıyeten kalori, yağ ve kolesterol içeriği açısından daha düşük bir ettir.
Ancak mutfaklarımızda yeteri kadar kullanılmıyor halbuki tavuktan daha lezzetli olduğunu ve sofralarda yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sebzeli Hindi But Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






