Sebzeli Et Yemeği

Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram jülyen doğranmış dana eti
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı ya da sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi jülyen formda doğruyoruz.
  2. Ardından geniş bir kabının içine alalım.
  3. Marine için gereçlerimizi karıştıralım ve içerisine doğranmış olduğumuz etleri alalım.
  4. Daha sonra üzerini kapatıp buzdolabında en az 3-4 saat marine ediyoruz. (bu süreci bir akşam evvelden yapabilirsiniz)
  5. Ardından sebzelerimizi jülyen biçimde doğruyoruz ve bir kenara alıyoruz.
  6. Marine olan etlerimizi dolaptan çıkartıyoruz ve güzelce ısınmış bir tencereye döküp mühürlüyoruz.
  7. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Suyunu çektikten sonra tencereden alıyoruz.
  9. Aynı tencereye doğramış olduğumuz zerzevatları ekleyip 4- 5 dakika soteliyoruz.
  10. Sebzeleri sotenince etlerimizi de ekleyip birkaç dakika piştikten sonra ocaktan indiriyoruz.

Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebeklere Kemik Sulu Çorba
Pizza Poğaça
Mis Gibi Ev Yapımı Lahmacun
Roka Salatası
Lahmacun
Glutensiz Krep
Hdabla | © 2024 |