Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu)

Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300gr kuşbaşı et
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 8 su bardağı su
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz

Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle düdüklü ocağa alınır ve et yaklaşık 3-4 dakika mühürlenir rengi büsbütün dönen etin üzerine yağ ve su ek edilir ve ağzı kapalı yaklaşık 50 dakika haşlanır.
  2. Haşlanan etin üzerine soyup, iri dilimlere ayırdığımız patates havuç ve soğan ek edilir. Son olarak soyduğumuz ikiye böldüğümüz sarımsaklar, kekik, tuz, pulbiber de ek ettikten sonra düdüklünün ağzı kapatılır.
  3. 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirilir ve 15 dakika dinlendirildikten sonra havası çıkarılıp ve servis edilir.

Sebzeli Et Haşlaması (Şifa Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mücver
En Pratiğinden Çikolata Sos
Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı)
Tavuklu Çökertme Kebabı (Her Hafta Yemek İsteyeceksiniz)
Vişne Aromalı Muffin
Porsiyonluk Güllaç
Hdabla | © 2025 |