Sebzeli Erişte Makarnası
Sebzeli Erişte Makarnası Tanımı İçin Malzemeler
Havuçlu için;
- 5-6 adet havuç
- 5 çorba kasesi un
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- Yarım kase irmik
- Su
- 5 yumurta
Ispanaklı için;
- Yarım kilo ıspanak
- 5 çorba kasesi un
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- Yarım kase irmik
- 5 yumurta
- Su
Pancarlı için;
- 5 tane küçük uzunluk kırmızı pancar
- 5 çorba kasesi un
- 5 yumurta
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- Yarım kase irmik
- Su
Sebzeli Erişte Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuç, pancar ve ıspanağı yıkayarak başka tencerelerde haşlıyoruz.
- Haşlanan sebzeler soğuduktan sonra blendırdan geçiriyoruz ve püre haline getiriyoruz.
- 3 başka kapta un ve öbür gereçler eklenerek havuçlu, ıspanaklı ve pancarlı hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Hamurun kıvamı biraz sert olursa daha uygun olur.
- Her çeşit hamuru 5 eşit kesime bölerek üzerini kapatıyoruz.
- Hamur bezlerini tek tek açıyoruz.
- Bezeler kenarda dinlenirsen doğramacı daha kolay olur.
- Hamuru erişte formunda doğruyoruz.
- Tepsilere sererek kurutuyoruz. En son ister karıştırın ister başka ayrı tüketebilirsiniz.
Sebzeli Erişte Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













