Sebzeli Erişte Makarnası

Sebzeli Erişte Makarnası Tanımı İçin Malzemeler

Havuçlu için;

  • 5-6 adet havuç
  • 5 çorba kasesi un
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • Yarım kase irmik
  • Su
  • 5 yumurta

Ispanaklı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 5 çorba kasesi un
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • Yarım kase irmik
  • 5 yumurta
  • Su

Pancarlı için;

  • 5 tane küçük uzunluk kırmızı pancar
  • 5 çorba kasesi un
  • 5 yumurta
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • Yarım kase irmik
  • Su

Sebzeli Erişte Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havuç, pancar ve ıspanağı yıkayarak başka tencerelerde haşlıyoruz.
  2. Haşlanan sebzeler soğuduktan sonra blendırdan geçiriyoruz ve püre haline getiriyoruz.
  3. 3 başka kapta un ve öbür gereçler eklenerek havuçlu, ıspanaklı ve pancarlı hamurumuzu yoğuruyoruz.
  4. Hamurun kıvamı biraz sert olursa daha uygun olur.
  5. Her çeşit hamuru 5 eşit kesime bölerek üzerini kapatıyoruz.
  6. Hamur bezlerini tek tek açıyoruz.
  7. Bezeler kenarda dinlenirsen doğramacı daha kolay olur.
  8. Hamuru erişte formunda doğruyoruz.
  9. Tepsilere sererek kurutuyoruz. En son ister karıştırın ister başka ayrı tüketebilirsiniz.

Sebzeli Erişte Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcaham Yöresi)
Saray Sarması
Garfield Lazanyası
Tereyağlı Sucuklu Poğaça
Sodalı Karnabahar Kızartması
Hdabla | © 2025 |