Sebzeli Enginar
Sebzeli Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet enginar
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- Yarım tavuk göğsü
- 1 adet limon
- Tuz
- Karabiber
- Su
Sebzeli Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel enginarlarımızı yıkayıp, tencereye alalım enginarların üzeri geçecek üzere su koyalım limonu kabuğunu soyup doğrayıp limonu suyun içine atıp, kaynamaya bırakalım.
- Bezelyelerimizi bir tencereye alıp, kaynatalım bezelyeler yumuşadıktan sonra havucumuzu küp küp doğrayıp bezelyenin içine atalım kaynamaya bırakalım.
- Tavuklarımızı minik minik doğrayıp, havuç la bezelyenin içine atıp kaynatalım enginarlarımızı denetim edelim çatal yardımıyla.
- Enginarlarla bezelyelerimiz piştikten sonra enginarımızın üstüne dolduralım üstünden bol zeytinyağı gezdirelim, tuz ve karabiber atalım isteğe nazaran limonlar içinde kalsın biraz daha su koyup, 5 10 dk kaynamaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra afiyetle yiyelim şimdiden afiyet olsun herkese ❤️
Sebzeli Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










