Sebzeli Çıtır Parmak Patates

Sebzeli Çıtır Parmak Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 adet haşlanmış havuç
- Yarım kase haşlanmış brokoli
- Yarım kase haşlanmış karnabahar
- 2 adet yumurta
- 2 tane yumurta (birinin akı bulamak için)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 4 yemek kaşığı dolu un
- 3 yemek kaşığı dolu nişasta
- 1 tatlı kaşığı dolu tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
Kızartmada ve bulama için;
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı galeta unu
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Sebzeli Çıtır Parmak Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zerzevatları yıkayıp iri doğruyoruz, brokoli ve karnabahar karbonatlı suda bekletip onuda bir kenara alıyoruz.
- Bütün zerzevatları tıpkı anda haşlıyoruz( ben buharda haşladım şayet mümkünse bu türlü öneririm ).
- Sonra bütün sebzeler haşlandıktan sonra yeterlice ezip homojen hale getiriyoruz.
- Sırasıyla un ,nişasta, yumurta, tuz kaşar, baharatları ek edip yoğuruyoruz .
- Elimize yapışacak korkmayın yanınıza bir kase su alın, avuç içini ıslatıp ceviz büyüklüğünde kesim koparıp hal veriyoruz .
- Önce una, sonra yumurta akına ,ardından galeta ununa bulayıp önlü artlı kızartıyoruz ,çok lezzetli kesinlikle deneyin zerzevat yemeyen herkes bayılıcak bilhassa çocuklar için şiddetle öneririm yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı beklerim 🥰.
Sebzeli Çıtır Parmak Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









