Sebzeli Çıtır Parmak Patates

Sebzeli Çıtır Parmak Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet haşlanmış havuç
  • Yarım kase haşlanmış brokoli
  • Yarım kase haşlanmış karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 2 tane yumurta (birinin akı bulamak için)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 4 yemek kaşığı dolu un
  • 3 yemek kaşığı dolu nişasta
  • 1 tatlı kaşığı dolu tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

Kızartmada ve bulama için;

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Sebzeli Çıtır Parmak Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle zerzevatları yıkayıp iri doğruyoruz, brokoli ve karnabahar karbonatlı suda bekletip onuda bir kenara alıyoruz.
  2. Bütün zerzevatları tıpkı anda haşlıyoruz( ben buharda haşladım şayet mümkünse bu türlü öneririm ).
  3. Sonra bütün sebzeler haşlandıktan sonra yeterlice ezip homojen hale getiriyoruz.
  4. Sırasıyla un ,nişasta, yumurta, tuz kaşar, baharatları ek edip yoğuruyoruz .
  5. Elimize yapışacak korkmayın yanınıza bir kase su alın, avuç içini ıslatıp ceviz büyüklüğünde kesim koparıp hal veriyoruz .
  6. Önce una, sonra yumurta akına ,ardından galeta ununa bulayıp önlü artlı kızartıyoruz ,çok lezzetli kesinlikle deneyin zerzevat yemeyen herkes bayılıcak bilhassa çocuklar için şiddetle öneririm yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı beklerim 🥰.

Sebzeli Çıtır Parmak Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebeklere Semizotu Yemeği +1
Susamlı Pişi
Bulgur Köftesi
Nohutlu Patlıcanlı Köz Salata
Crumble Kek
Mantı Salatası
Hdabla | © 2025 |