Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavaya tereyağı,sarımsağı ve brunoise doğradığımız soğanı alalım.
  2. İyice kavurunca biberleride ekleyin.
  3. Ardından salçayı 5 dakika sonrada domates sosunu ekleyin.
  4. Baharatlarıda ekledikten sonra yıkadığınız bulgurları ekleyin.
  5. 1 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı olağan su ekleyerek orta ateşte pişirin.
  6. Dilerseniz hepsini olağan su olarak da yapabilirsiniz ben hafif sulu sevdiğim için daha sonrada bir ölçü su ekliyorum. Afiyet olsun💗.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Tahinli İrmik Helvası
Tavuk Çorbası
Meyve Salatası( Sunum)
Saçaklı Kadayıf
Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok)
Hdabla | © 2025 |