Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası (isteğe bağlı domates salçası)
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yemeklik doğrayıp, üzerine bir çay kaşığı tuz atarak kavuralım.
  2. İnce ince doğranan biberleri soğanların üzerine ekleyelim ve 10 dk kadar birlikte kavuralım.
  3. Ardından kabukları soyulup, doğranan domatesleri ekleyip, bir iki çeşit çevirelim.
  4. Domateslerin üzerine salçayı ekleyelim (bu esnada 3/4 yemek kaşığı sıcak su ekleyerek salçayı düzgünce açıp karıştıralım).
  5. Ortalama 10/15 dk karıştıktan sonra, bulguru ekleyip, bir iki tıp çevirelim ve karabiberi ekleyelim.
  6. Son olarak suyunu da ekleyip, kapağını kapatalım, orta ateşte pişirelim ve orta ara karıştıralım.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Patlıcanlı Tavuk Salatası
Fındıklı Kek
Çikolatalı Milföy
Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek
Nohutlu Brokoli Salatası
Zeytinli Chia Salata
Hdabla | © 2025 |