Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası (isteğe bağlı domates salçası)
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayıp, üzerine bir çay kaşığı tuz atarak kavuralım.
- İnce ince doğranan biberleri soğanların üzerine ekleyelim ve 10 dk kadar birlikte kavuralım.
- Ardından kabukları soyulup, doğranan domatesleri ekleyip, bir iki çeşit çevirelim.
- Domateslerin üzerine salçayı ekleyelim (bu esnada 3/4 yemek kaşığı sıcak su ekleyerek salçayı düzgünce açıp karıştıralım).
- Ortalama 10/15 dk karıştıktan sonra, bulguru ekleyip, bir iki tıp çevirelim ve karabiberi ekleyelim.
- Son olarak suyunu da ekleyip, kapağını kapatalım, orta ateşte pişirelim ve orta ara karıştıralım.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











