Sebze Yatağında Et
Sebze Yatağında Et Tanımı İçin Malzemeler
Et için;
- 200 gram bonfile yahut konutta bulunan bütün et
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam tuz
- Bir tutam kekik (taze yahut kuru)
- Bir tutam biberiye (taze yahut kuru)
Sebze;
- 2 tane ufak kapya biber
- 4 tane ufak köz patlıcan
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- Bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sebze Yatağında Et Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir gece evvelce dolabınızda bulunan antikor bonfile yahut kurbandan kalan bütün eti 1 parmak kalınlığında kesip, zeytinyağı, kekik, tuz, biberiye ile marine edin.
- Patlıcan ve kapya biberi közleyip kabuklarını soyun.
- İçine dövülmüş sarımsak ve tuzu koyup satırla güzelce ezin.
- Sonrasında ufak tavaya zeytinyağını ekleyip ezilmiş zerzevatları suyu ile birlikte uygunca kavurun.
- Marine ettiğiniz eti 6 dakika boyunca ısıttığınız döküm tavaya koyun iki yüzünü de 3. 5 -4 dk pişirin.
- Sotelediğiniz sebzeyi tabağa alın üzerine etleri koyun. Afiyet olsun:).
Sebze Yatağında Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









