Sebze Şöleni Yoğurtlu Meze

Sebze Şöleni Yoğurtlu Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük uzunluk brokoli
  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yoğurt sosu için;

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Sebze Şöleni Yoğurtlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabahar ve brokoli çok iri olmayacak formda çiçeklerine ayrılır, yıkanır.
  2. Patatesler ortadan ikiye bölünüp ay biçiminde doğranır.
  3. Havuçlar halka halka dilimlenir.
  4. Tüm sebzeler fırın tepsisinde buluşturulur.
  5. Üzerlerine baharatları eklenir, yağı gezdirilir ve güzelce harmanlanıp tepsiye yayılır. (en son üzerlerine tekrar toz biber serpebilirsiniz).
  6. Sebzelerin üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılır.
  7. 200 derecelik fırında alt-üst ayarda 25-30dk üzeri yağlı kağıt ile pişirilir.
  8. Sonra yağlı kağıt alınır hafif üzeri kızarsın diye 10 dk da kağıtsız pişirilip fırından alınır.
  9. Yoğurt, sarımsak, mayonez sosu karıştırılır servis tabağına yaydırılır.
  10. Üzerine pişen sebzeler yerleştirilir ve servis edilir 🎈.

Sebze Şöleni Yoğurtlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyti Kebap
Elmalı Kereviz Salatası
Mısır Unlu Pırasalı Börek ( Kesinlikle Deneyin Enfes Bir Lezzet )
Susamlı Kurabiye
Elmalı Kurabiye
Mantarlı Domatesli Et Yemeği
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet