Sebze Şöleni Yoğurtlu Meze

Sebze Şöleni Yoğurtlu Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk brokoli
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yoğurt sosu için;
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
Sebze Şöleni Yoğurtlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar ve brokoli çok iri olmayacak formda çiçeklerine ayrılır, yıkanır.
- Patatesler ortadan ikiye bölünüp ay biçiminde doğranır.
- Havuçlar halka halka dilimlenir.
- Tüm sebzeler fırın tepsisinde buluşturulur.
- Üzerlerine baharatları eklenir, yağı gezdirilir ve güzelce harmanlanıp tepsiye yayılır. (en son üzerlerine tekrar toz biber serpebilirsiniz).
- Sebzelerin üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatılır.
- 200 derecelik fırında alt-üst ayarda 25-30dk üzeri yağlı kağıt ile pişirilir.
- Sonra yağlı kağıt alınır hafif üzeri kızarsın diye 10 dk da kağıtsız pişirilip fırından alınır.
- Yoğurt, sarımsak, mayonez sosu karıştırılır servis tabağına yaydırılır.
- Üzerine pişen sebzeler yerleştirilir ve servis edilir 🎈.
Sebze Şöleni Yoğurtlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





